Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Трофімов пообіцяв, що напередодні місцевих виборів голову Запорізької ОДА Віталія Туринка не будуть змінювати через «місцеві інтриги»

15 лютого 2020 року перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов пообіцяв, що напередодні місцевих виборів голову Запорізької ОДА Віталія Туринка змінювати не будуть. «Міняти главу ОДА не будемо, до нього немає абсолютно ніяких питань. Просто, чим ближче вибори, тим більше місцевих інтриг», – заявив Трофімов. Він також заперечив вплив на Туринка Бриля: «Абсолютно, ні». На запитання, чи змінять когось із глав ОДА в переддень місцевих виборів, Трофимов відповів, що мінятимуть «усіх неефективних».
Архів
Сказано 15 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://bykvu.com/ua/bukvy/chem-blyzhe-vybory-tem-bolshe-mestnykh-yntryh-u-zelenskoho-otvetyly-chto-budet-s-hlavamy-oha/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2020/05/20/7252456/
  • https://www.president.gov.ua/documents/2202020-34105
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3029718-u-kabmini-poasnili-pricini-zvilnenna-golovi-zaporizkoi-oda.html

Результат

20 травня 2020 року Кабмін підтримав звільнення Туринка з посади голови ОДА. «У нас є конкретні індикатори ефективності, і Запорізька область з точки зору ефективності голови облдержадміністрації – на третьому місці з кінця. Також є інформація від правоохоронних органів, що відкриті кримінальні провадження на заступників голови ОДА. Ми не можемо говорити про конкретні факти, тільки відкриті провадження, але все це вкупі дає нам імпульс, що потрібно змінити лідера», – пояснив звільнення Федоров. 11 червня президент підписав указ.

Враховуючи те, що причиною звільнення була неефективність Туринка, а не «місцеві інтриги», або ж переведення на іншу посаду, публікацію перенесено до розділу «архів».