Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв, що Україна та Туреччина взаємодіятимуть у сфері пошуково-рятувальних робіт у Чорному морі на основі нової міжурядової угоди

3 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна та Туреччина взаємодіятимуть у сфері пошуково-рятувальних робіт у Чорному морі на основі нової міжурядової угоди.
Виконано
Сказано 3 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-ukrayina-j-turechchina-mayut-vidigravati-59573
  • https://www.mil.gov.ua/news/2020/10/13/spivrobitnicztvo-za-princzipovo-novimi-aktualnimi-napryamami-andrij-taran/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3118794-ukraina-ta-tureccina-pidpisali-nizku-dokumentiv-ta-novu-vijskovu-ugodu.html
  • Лист Міноборони від 30 листопада 2020 року

Результат

У рамках візиту Міністра оборони України у складі делегації на чолі з Президентом України до Турецької Республіки, 16-17 жовтня 2020 року, відбулося підписання Рамкової військової угоди між Кабінетом міністрів України та урядом республіки.

Щоб дізнатися деталі цієї угоди, редакція направляла запит до Міноборони України. З листа від 30 листопада стало відомо, що серед іншого, угодою передбачено проведення навчань та обмін інформацією і досвідом у рамках операцій з ліквідування наслідків стихійних лих, що стосується у тому числі і взаємодії у сфері пошуково-рятувального забезпечення на морі.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».