Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров запевнив, що після завершення тестування, проєкт "єМалятко" міститиме 10 послуг

14 лютого 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що після завершення тестування, проєкт "єМалятко" міститиме 10 послуг.
Не виконано
Сказано 14 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1947833768693811&set=a.280807568729781&type=3
  • https://thedigital.gov.ua/news/diia-summit-novi-cifrovi-poslugi-ta-dokumenti
  • https://diia.gov.ua/services/yemalyatko
  • https://www.pravda.com.ua/columns/2020/10/21/7270666/
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mihajlo-fedorov-do-kincya-roku-mincifri-zapustit-yemalyatko-onlajn-po-vsij-krayini
  • Коментар Мінцифри

Результат

Враховуючи те, що онлайн проєкт "єМалятко", який після бета-тестування був запущений на порталі "Дія" у жовтні 2020 року, містить менше 10 послуг, обіцянка отримала статус "не виконано".

5 жовтня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та масштабне оновлення Дії – нові електронні послуги у застосунку та на порталі. Зокрема було представлено онлайн послугу "єМалятко" за допомогою якої можна зареєструвати народження дитини та отримати свідоцтво про народження дитини. Проєкт "єМалятко" містить наступні 8 послуг (!), якими можна скористатись:

- державна реєстрація народження дитини;

- визначення походження дитини;

- реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (присвоєння дитині номеру платника податків);

- внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому та визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

- призначення допомоги при народженні дитини;

- призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях;

- реєстрація місця проживання новонародженої дитини;

- внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться в центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я.

Варто зазначити, що в Мінцифри ведуть підрахунок послуг по-іншому, визначають 9 послуг, а десяту обіцяють запустити до кінця року.

Міністерство цифрової трансформації України офіційно повідомило, що 10 послуга - оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї - буде доступна наприкінці січня 2021 року. Відтермінування пов'язане з тим, що Міністерство соціальної політики України (саме цей державний орган є надавачем вказаної послуги) не прийняло відповідні нормативно-правові акти, що дозволятимуть надавати послугу онлайн на порталі "Дія". Відтак, воно не залежить від Міністерства цифрової трансформації.