Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Величкович у передвиборчій програмі пообіцяв спростити умови експорту та імпорту товарів шляхом запровадження інституту авторизованих економічних операторів

24 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Європейська солідарність", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою спростити умови експорту та імпорту товарів шляхом запровадження інституту авторизованих економічних операторів та спільних з ЄС транзитних процедур.
Не виконано
Сказано 24 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=335.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=806

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано".

2 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів (№1048). Основна мета розроблення законопроекту – запровадження в Україні інституту АЕО аналогічного тому, що функціонує в ЄС, та виконання Україною зобов’язань, передбачених Угодою. Народний депутат Величкович утримався від голосування за даний законопроект.

Під час обговорення поправок до даного законопроекту народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Ніна Южаніна обґрунтовувала необхідність її поправок, однак більшість поправок було відхилено. Народний депутат не наполягала на їх голосуванні в сесійній залі.

До ВРУ було також подано два законопроекти щодо удосконалення функціонування АЕО:

1) №3037 - ініціатором якого є народний депутат Діденко Юлія з фракції "Слуга народу";

2) №3037-1 - ініціатором є народний депутат Железняк Ярослав з фракції "Голос".

Станом на 1 серпня 2020 року альтернативних чи інших законопроектів, які б вдосконалювали функціонування АЕО від фракції "Європейська солідарність" немає.