Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій у передвиборчій програмі обіцяє створити єдиний орган фінансової безпеки

24 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Європейська солідарність", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою створити єдиний орган фінансової безпеки.
Не виконано
Сказано 24 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=335.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9102

Результат

За час роботи ВРУ цього скликання депутати від фракції "Європейська солідарність" зареєстрували в парламенті власні ініціативи щодо створення Національного бюро фінансової безпеки. (законопроекти 1184 та 1208-1). Однак, документи не були ухвалені в залі Верховної ради.

28 січня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки. Бюро економічної безпеки України – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. Новостворений орган буде виконувати правоохоронну, аналітичну, економічну, інформаційну та інші функції. Розслідування порушень, які віднесені до компетенції Бюро, зможуть здійснювати виключно детективи БЕБ. Забороняється доручати здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень іншому органу досудового розслідування. Усувається дублювання функцій Національної поліції, Служби безпеки України під час розслідування економічних злочинів, Податкова міліція ліквідовується.

Депутати від "ЄС" не реєстрували альтернативних законопроектів до цієї ініціативи. Однак, вони були залучені до роботи над проектом закону у вигляді поправок. Наприклад, Ніна Южаніна подала 101 поправку, з яких відхилено було 45. Проте, під час голосування у другому читанні та в цілому депутати від "ЄС" не підтримали ухвалення законопроекту.

Враховуючи результат неголосування народного депутата за вищезгаданий законопроект, а також факт, що не було ухвалено ініціативи від "ЄС", які також були спрямовані на реалізацію обіцяного, обіцянка отримує статус "не виконано".