Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бєлькова у передвиборчій програмі обіцяє забезпечити в Україні біржову торгівлю всіма енергоресурсами, що дозволить формувати прозорі ціни та знизить вартість енергоносіїв

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Батьківщина", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою забезпечити в Україні біржову торгівлю всіма енергоресурсами, що дозволить формувати прозорі ціни та знизить вартість енергоносіїв.
Не виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=328.html
  • https://ba.org.ua/batkivshhina-kategorichno-proti-energetichno%D1%97-aferi-prezidentsko%D1%97-monobilshosti/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1909
  • https://www.ueex.com.ua/auctions/
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/499-2019-%D0%BF#Text
  • https://www.kmu.gov.ua/news/vidbulisya-pershi-aukcioni-z-prodazhu-elektroenergiyi-za-dvostoronnimi-dogovorami-v-ramkah-roboti-novogo-rinku-elektrichnoyi-energiyi

Результат

18 червня 2020 року Ольга Бєлькова склала депутатські повноваження за власним бажанням. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням складає повноваження, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання нею програми під час депутатських повноважень.

Відповідно до постанови уряду прийнятої КМУ від 5 червня 2019 року № 499 було затверджено порядок проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами та прописано порядок відбору організаторів електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

Надалі 21 червня 2019 року реалізатором програми було обрано товарну біржу «Українська енергетична біржа». Наразі біржа реалізує продаж усіх можливих енергоресурсів.

4 грудня 2019 року рада прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" (№2233), прийнятого у 2017 році. "Батьківщина" голосувала проти цього законопректу. У якому йдеться про правила продаду електроенергії на ринку «на добу наперед».

Законодавчих ініціатив що до створення біржі Бєлькова не подавала обіцянка отримує статус "не виконано".