Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

З усіх депутатських пільг залишити лише безкоштовний проїзд

Голова регламентного комітету парламенту Володимир Макеєнко заявив, що з усіх пільг депутатам залишать лише безкоштовний проїзд. "Так що, запевняю: ми приберемо всі ці речі раз і назавжди", - сказав він в інтерв'ю 15 грудня 2011 року.
Не виконано
Сказано 15 грудня 2011 р.

Джерело

  • http://obozrevatel.com/interview/vladimir-makeenko-iz-vseh-deputatskih-lgot-ostanetsya-tolko-besplatnyij-proezd-po-ukraine-ch.2..htm
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2790-12
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4282-17

Результат

Станом на 10 жовтня 2012 року змін до Закону України "Про статус народного депутата України", які б обмежували пільги народних обранців, прийнято не було.

Лише 22 грудня 2012 року Верховною Радою був прийнятий держбюджет на 2012 рік, яким передбачено тимчасове призупинення (але не скасування) низки пільг і привілеїв для народних депутатів. Зокрема, призупинено на один рік дію деяких положень статей 20, 21, 23, 30, 34 та 35 закону "Про статус народного депутата": про виплату колишнім парламентаріям допомоги в розмірі зарплатні народних депутатів, що працюють, на час їх працевлаштування і 50% платні в разі неможливості працевлаштування; про виплату матеріальної допомоги можновладцям на оздоровлення у розмірі подвійної місячної зарплатні; про виплату допомоги в розмірі 12 місячних посадових окладів народного депутата, що працює, у разі виходу на пенсію тощо.