Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань економічного розвитку

Тарута у передвиборчій програмі обіцяє зберегти газотранспортну систему в державній власності

10 липня 2019 року голова партія "ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час презентації стратегічного плану партії заявила,що не допустить передачу газотранспортної системи в приватну власність. "І якщо хтось хоча б підніме руку на те, щоб віддати нашу газотранспортну систему за фук або транснаціональним, або українським монополіям - наша команда ніколи цього не дозволить і нікому цього не дасть зробити", - сказала Тимошенко (відео 21:31-21:48).
Не виконано
Сказано 10 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6g_ueVZJB7k?t=1294
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1454
  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-pidpisav-zakon-shodo-vidokremlennya-diya-58373
  • 1

Результат

31 жовтня 2019 року Рада прийняла законопроект про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу (№2239-1).

"Документ передбачає створення окремого оператора ГТС, що буде незалежним від НАК "Нафтогаз України". Водночас, згідно із законом, оператор ГТС та оператор підземних сховищ природного газу залишаються у державній власності", - надає пояснення, що до законопроекту Офіс Президента.

Фракція підтримала цей законопроект, відповідно зробила свій вклад у вирішення цього питання. ГТС залишається у державній власності за сприяння "Батьківщини".

Народний депутат був відсутній під час голосування. На запит редакції, чи були поважні причини у нардепа для відсутності? Апарат ВРУ проінформував, що 31 жовтня нардеп не перебував у відрядженні, та не оформлював лікарняний. Відповідно, поважних причин для відсутності не було. Оскільки нардеп був відсутній під час голосування без поважних причин, та не підтримав законопроект, обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено у разі внесення змін до законодавства у питанні зміни форми власності ГТС.