Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Бужанський пообіцяв не підтримувати законопроект №2178-10 про відкриття ринку землі у другому читанні

6 лютого 2020 року народний депутат України Максим Бужанський пообіцяв не підтримувати законопроект про відкриття ринку землі №2178-10 у другому читанні.
Виконано
Сказано 6 лютого 2020 р.

Джерело

  • Telegram
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Народний депутат був відсутній під час голосування. Обіцянка отримує статус "виконано".

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам, та державі. До 1 січня 2024 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га. До 1 січня 2030 року ціна земельної ділянки не може бути меншою її нормативної грошової оцінки, а розрахуватися за куплену земельну ділянку можна буде тільки в безготівковій формі.