Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль зобов'язаний послідовно продовжувати політику створення спроможних громад, передаючи на місця ресурси, повноваження та відповідальність

4 лютого 2020 року Верховна Рада України призначила Дениса Шмигаля Віце-прем'єр-міністром України – Міністром розвитку громад та територій України. Програма діяльності уряду від 4 жовтня 2019 року зобов'язує послідовно продовжувати політику створення спроможних громад, передаючи на місця ресурси, повноваження та відповідальність за їх реалізацію.
Виконано
Сказано 4 лютого 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959

Результат

На початку грудня 2019 року Рада ухвалила, а 18 грудня президент підписав відповідний урядовий законопроєкт, що спрощує процедуру затвердження перспективних планів формування громад.

Станом на кінець 2019 – початок 2020 року політика створення спроможних громад послідовно продовжується – формуються нові об'єднані територіальні громади, які отримують ресурси, повноваження та відповідальність. З кількістю сформованих за останній час ОТГ можна ознайомитися за наступним посиланням – https://decentralization.gov.ua/gromada.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».