Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Секретар Комітету з питань цифрової трансформації

Ларін у передвиборчій програмі обіцяє зберегти транзитний потенціал країни

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Опозиційна платформа — За життя", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою зберегти транзитний потенціал країни.
Не виконано
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=393.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12824

Результат

Попри те, що у своїй передвиборчій програмі ОПЗЖ обіцяли виступати за збереження транзитного потенціалу країни, депутати від фракції ОПЗЖ в парламенті продемонстрували зовсім іншу позицію.

Наприклад, 31 жовтня 2019 року ВРУ прийняла законопроєкт про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу (№2239-1). "Документ передбачає створення окремого оператора ГТС, що буде незалежним від НАК "Нафтогаз України". Водночас згідно із законом, оператор ГТС та оператор підземних сховищ природного газу залишаються у державній власності.

Лише 16 депутатів від ОПЗЖ підтримали даний проєкт закону.

20 травня 2021 року ВРУ підтримала Постанову про Звернення Верховної Ради України до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Оскільки жоден депутат від фракції не виступив проти "північного потоку -2", який завдає сильного удару на транзитному потенціалу країни, обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено в майбутньому, якщо депутати від ОПЗЖ продемонструють конкретними діями, що реалізовують виконання обіцяного.