Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Мамоян у передвиборчій програмі обіцяє забезпечити відкриття ринку с/г землі – виключно за результатами загальнонаціонального референдуму

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Опозиційна платформа — За життя", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою забезпечити відкриття ринку с/г землі – виключно за результатами загальнонаціонального референдуму.
Не виконано
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=915pf7171=450
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7379.html

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Законопроект було прийнято без проведення референдуму, на якому фракція активно наполягала. "Опозиційна платформа - За життя" не голосувала за це рішення. Зважаючи на те, що законопроект було прийнято без проведення референдуму, обіцянка отримує статус "не виконано". Варто додати, що партія має намір звертатись до КСУ для оскарження закону, тому статус обіцянки може бути змінений у разі відповідного рішення суду.