Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв надавати підтримку інноваціям і стартапам

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою надавати підтримку інноваціям і стартапам, зокрема через спільне фінансування найкращих проектів державою та бізнесом.
У процесі
Сказано 15 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • 1

Результат

У своїй передвиборчій програмі 2019 року представники партії «Голос» обіцяли надавати підтримку інноваціям і стартапам, зокрема через спільне фінансування найкращих проектів державою та бізнесом.

Що стосується підтримки з боку держави. В Україні діє Український фонд стартапів (офіційна назва - Фонд розвитку іновацій) зареєстрований у грудні 2018 року на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2018 року № 895-р "Про утворення Фонду розвитку іновацій". Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Презентація концепції роботи Фонду відбулась 11 липня 2019 року і з цього часу Фонд фактично почав свою роботу. 2 грудня 2019 року Український фонд стартапів розпочав прийом заявок на отримання фінансування.

Бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для функціонування Фонду та для формування та/або збільшення його статутного капіталу. Також джерелом формування коштів/майна Фонду можуть бути благодійні та добровільні внески, залучені на безповоротній основі, від юридичних та фізичних осіб, в тому числі іноземних, а також міжнародних організацій, у тому числі кошти від донорів.

За цей час роботи ВРУ представники «Голосу» в парламенті не підтримували ухвалення проєктів річних державних бюджетів, якими виділялися кошти на Фонда стартапів (ФРІ)

«Слово і діло» продовжує відслідковувати стан реалізації обіцянки народними депутата