Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв позбавляти мандату депутатів, які будуть прогулювати засідання ВРУ

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Рахманін Сергій з обіцянкою автоматично позбавляти мандату депутатів, які будуть прогулювати засідання ВРУ.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66262
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=252

Результат

29 серпня 2019 року у ВРУ було зареєстровано проєкт закону №1027 про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України). Ініціатива передбачає нові підстави дострокового припинення повноважень народного депутата України, як: відсутність його без поважних причин на третині пленарних засідань Верховної Ради України та/або засідань комітету Верховної Ради України, членом якого він є, протягом однієї чергової сесії.

3 вересня ВРУ ухвалила Постанову про включення до порядку денного цього законопроєкту і про його направлення до Конституційного Суду України (№1027/П). Жоден депутат від фракції "Голос" не підтримав направлення законопроєкту до КСУ. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".

Невдовзі КСУ визнав, що окремі ідеї законопроєкту не відповідають вимогам Конституції України. Статус обіцянки може бути змінено, якщо нардепи не на словах, а діями будуть вимагати реалізації свого передвиборчого зобов’язання.