Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв забезпечити продаж та оренду державних, комунальних земель через відкритий електронний аукціон після запуску ринку землі

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою забезпечити продаж та оренду державних, комунальних земель через відкритий електронний аукціон після запуску ринку землі.
Не виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12688
  • https://investory.news/rada-uxvalila-zakonoproyekt-shhodo-prodazhu-zemli-na-elektronnix-torgax/

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року. Законопроектом не передбачено продаж та оренду державних, комунальних земель через відкритий електронний аукціон. Народний депутат був відсутній без поважних причин.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутат не голосував за проєкт закону №2195, що забезпечує продаж та оренду державних, комунальних земель через відкритий електронний аукціон після запуску ринку землі.

18 травня 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №2195 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони. Закон закріпив норму про те, що процедура продажу земельної ділянки, що перебуває у державній та комунальній власності, або права її оренди, може здійснюватися виключно за засобом проведення електронного аукціону. При цьому, не допускається відчуження орендованих земельних ділянок державної або комунальної власності без згоди орендаря. В аукціоні зможуть брати участь громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, а також юридичні особи, які мають власників в особі громадян України, або іноземних громадян. Крім того, законом встановлено, що публікація всіх документів, що стосуються проведення конкретних торгів, а також земельних ділянок, виставлених на продаж, повинна здійснюватися в режимі реального часу на відповідних електронних ресурсах. Переможцем земельних торгів повинен бути визнаний учасник, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або найвищий розмір орендної плати, зафіксовані під час проведення аукціону.