Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик у передвиборчій програмі обіцяє забезпечити спрощене навчання в українських освітніх закладах та отримання документів українського зразка для українців, що перебувають на окупованих територіях

15 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Голос", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою забезпечити спрощене навчання в українських освітніх закладах та отримання документів українського зразка для українців, що перебувають на окупованих територіях.
Виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6638

Результат

3 липня 2020 року ВРУ ухвалила проект закону №3734 про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей. Законопроєктом внесено зміни, які стосуються розширення можливостей для вступу та підготовки до вступу до закладів вищої освіти вступників з тимчасово окупованої території та територія населених пунктів на лінії зіткнення. Запроваджено можливість вступу за вступними іспитами в межах установлених квот для вступників, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та територія населених пунктів на лінії зіткнення, до усіх закладів вищої освіти. Раніше вступ за квотою передбачено лише для вступників, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до уповноважених закладів вищої освіти.

Для зазначеної категорії абітурієнтів вступ відбуватиметься за результатами вступних іспитів або на основі ЗНО - за власним вибором.

Таким чином, законопроект спрямований на реалізацію передвиборчої обіцянки "Голосу" щодо забезпечення спрощеного навчання в українських НЗ та отримання документів українського зразка для українців, що перебувають на окупованих територіях.

Оскільки народний депутатка підтримала ухвалення закону, обіцянка отримує статус "виконано".