Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв вдосконалити процедури "єдиного вікна" на митниці

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Рахманін Сергій з обіцянкою вдосконалити процедури "єдиного вікна" на митниці.
У процесі
Сказано 15 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program

Результат

У 2019 році політична партія «Голос» обіцяли вдосконалити процедури "єдиного вікна" на митниці.

Впровадження «Єдиного вікна» у роботу митниці та контролюючих органів було ініційовано Мінфіном ще у 2016 році. З 1 серпня 2016 року розпочалася практична реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2016 № 364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».

Протягом 2016 - 2020 років здійснено низку перетворень: від змін у законодавстві до впровадження інформаційно-технічних рішень для ефективного використання «Єдиного вікна», зокрема, розробки та запуску державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» (https://cabinet.customs.gov.ua/)

З прийняттям Закону України від 06.09.2018 № 2530-V «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», який набрав чинності 4 жовтня 2018 року, скоротилася кількість видів контролю, які проводили державні органи під час переміщення товарів через митний кордон, та почала діяти заборона вимагати у підприємств обов’язкового подання документів у паперовій формі.

На завершення І кварталу 2020 року 99,7 % транзитних операцій та 100 % для імпорту здійснюються за допомогою «єдиного вікна» на митниці.

«Слово і діло» продовжує відслідковувати ситуацію та чекає від депутатів «Голосу» конкретних дій, спрямованих на виконання обіцяного