Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Железняк у передвиборчій програмі обіцяє запустити електронну систему eHealth

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була зареєстрована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою запустити електронну систему eHealth.
Архів
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program

Результат

Обіцянка переноситься в категорію «архівні обіцянки», оскільки запуск електронної системи eHealth відбувся завдяки зусиллям виконавчої влади, та без втручання народних депутатів 9-го скликання.

Нагадаємо, електронна система охорони здоров'я eHealth — це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям надавати якісні медичні послуги. Крім того, вона дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров'я державні кошти і запобігати зловживанням.

Система впроваджується в Україні в рамках медичної реформи, яку просувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 19 жовтня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», який набрав чинності 30 січня 2018 року.

1 жовтня 2019 затверджено план розвитку системи eHealth, що включає 14 кроків, зокрема затвердження концепції електронної системи охорони здоров'я, проведення аудиту існуючих інформаційних систем та реєстрів у цій сфері та визначення плану запровадження стандартів зберігання і передачі медичної інформації. Така концепція наразі затверджена Кабміном

Обіцянка може отримати інший статус в разі, якщо проблеми електронної системи eHealth будуть розглядатися в парламенті, з подальшими змінами в законодавстві України.