Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків планує виготовити пам'ятник Степану Бандері та подарувати його місту Конотопу

2 січня 2020 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що планує виготовити пам'ятник Степану Бандері та подарувати його місту Конотопу Сумської області. Руслан Марцінків провів переговори з мером Конотопа, за результатом яких було прийнято рішення, що Івано-Франківська громада збирає кошти та виготовляє пам'ятник, а мер Конотопа бере на себе зобов'язання щодо його встановлення в місті. "Місто Конотоп знаходиться за 40 кілометрів від Російського кордону. Поговорили з мером Конотопа ми про те, що було би класно, якби ми встановили пам'ятник Бандері. Він має місце, має можливості. Я висловив ідею, щоб ми зібрали спільно кошти, виготовили тут і подарували пам'ятник місту Конотопу. Міський голова бере на себе зобов'язання у Конотопі його встановити і це буде найсхідніший пам'ятник Бандері в Україні. Це не є піарна річ, це та річ, яка буде здійснена, яка буде зроблена, яка буде встановлена і це правда", - запевнив Марцінків (відео 25:00-26:35).
У процесі
Сказано 2 січня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/zahpolus/videos/vb.244346675898/821241118315379/
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 25 вересня 2020 року
  • Лист Конотопської міської ради від 4 лютого 2021 року
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 26 жовтня 2021 року

Результат

26 жовтня 2021 року Івано-Франківська міська рада повідомила, що питання оголошення та проведення конкурсу на виготовлення пам'ятника Степану Бандері для Конотопа буде розглядатись після завершення карантину, оголошеного у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо про перебіг подій:

25 вересня 2020 року Івано-Франківська міська рада повідомила, що Конотопською міською радою здійснюється визначення місця розташування пам'ятника Степану Бандері, після чого Івано-Франківська міськрада замовить проєкт виготовлення пам'ятника.

4 лютого 2021 року Конотопська міська рада повідомила, що визначила місце встановлення майбутнього пам'ятника Степану Бандері. Планується, що його буде розміщено у парку Юність. Тепер Івано-Франківська міська рада має виготовити пам'ятник та передати Конотопу.