Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко запевнив, що фракція сприятиме виплататі заборгованості по пенсіях жителям ЛНР

3 січня 2020 року народний депутат України Юрій Бойко запевнив, що фракція сприятиме виплататі заборгованості по пенсіях жителям ЛНР. "Посприяйте, щоб виплатили заборгованість по пенсіях жителям ЛНР", - звернулася Олена Метрошевна до Бойка. "Звичайно будемо сприяти, звичайно будемо боротися. І ми були ініціатором того, щоб Верховний суд прийняв рішення по виплаті пенсій на цих територіях. І ми будемо підтримувати будь-які умови, навіть перебуваючи в опозиції до нинішньої влади. Для того щоб відновити виплату пенсій там, а не щоб люди ходили через пункти пропуску, витрачали колосальний час на це ", - запевнив Бойко (відео 4:02).
У процесі
Сказано 3 січня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/nzyiFagMmi0?t=261
  • п
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68151
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68151

Результат

Зазначимо, що на сайті ВРУ зареєстровано депутатський запит Юрія Бойка "щодо надання інформації про обсяги та структуру заборгованих пенсійних виплат людям, які перебувають на обліку Пенсійного фонду і проживають на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також іншим категоріям постраждалого від конфлікту населення".  Цей запит було зроблено 1 листопада 2019 року, до моменту виголошення обіцянки політиком.

14 лютого 2020 року представники фракції зареєстрували законопроект  2083-1   про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсі, який покликаний вирішити питання виплат.

Станом на 19 січня 2021 року законопоект на голосування не виносили.