Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Буймістер зобов'язалася, відповідно до меморандуму партії, добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення принципів Меморандуму

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язалася добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/620209158485087
  • https://suspilne.media/168979-frakcia-sluga-narodu-moze-vikluciti-deputatku-bujmister-za-golosuvanna-proti-zakonu-pro-oligarhiv/
  • https://news.depo.ua/ukr/news/buymister-viklyuchili-z-fraktsii-sluga-narodu-202110191380797

Результат

Народну депутатку Людмилу Буймістер виключили з фракції "Слуги народу" в парламенті. Про виключення нардепки зі складу фракції повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук під час засідання Верховної Ради 19 жовтня. За словами голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнко та очільника однойменної фракції Давида Арахамії, депутатку було виключено за порушення червоних ліній, що йдуть врозріз з позицією фракції.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки депутатка порушила наступні принципи меморандуму, який зобов'язувалась виконувати:

- підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою (була відсутня чи не голосувала за частину з них).

- бути на всіх пленарних засіданнях ВРУ (не була зареєстрована на 72 пленарних засіданнях).