Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Трухін зобов'язався, відповідно до меморандуму партії, добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення принципів Меморандуму

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язався добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/620209158485087
  • https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/2/7322550/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3396016-arahamia-truhinu-ne-misce-ni-u-frakcii-ni-u-partii-sluga-narodu.html

Результат

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна. Судячи з відео, Трухін намагався піти з місця ДТП у ліс і там натякав поліцейським на хабар, заявляючи, що має "спортивну сумку", в якій є "тисяч 150".

“Ми чекали офіційних і переконливих результатів розслідування ДТП, на місці якого бачили Трухіна. Але кадри з натільних камер поліцейських говорять більше, ніж він може сказати у своє виправдання. Мені і моїм колегам соромно за поведінку Трухіна. Це точно не те, із чим ми йшли на вибори й чого від нас чекають люди, які за нас голосували”, – прокоментував дану ситуацію голова фракції "Слуга народу" Арахамія.

Отже, Олександр Трухін порушив шостий пункт меморандуму, який зобов'язує "бути гідними звання народного депутата та представника партії у парламенті, не допускаючи поведінки, яка може викликати суспільний осуд". А також пункти 1 та 4.

Обіцянка отримує статус "не виконано".