Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв викорінити академічну недоброчесність

15 червня 2019 року на офіційному сайті політичної партії "Голос" була опублікована передвиборча програма партії, за списком якої йшов кандидат в народні депутати Рахманін Сергій з обіцянкою докласти зусилля для викорінення академічної недоброчесності (зокрема плагіату) по всій системи освіти.
Виконано
Сказано 15 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2300

Результат

18 грудня 2019 року відбулось голосування про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (№2299). Відповідно до другої частини 6 статті Закону рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації скасовується закладом вищої освіти у разі виявлення фактів порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності, зокрема наявності у кваліфікаційній роботі академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України".

Сергій Рахманін підтримав цей закон, таким чином обіцянка вважається виконаною.

Варто додати, що 30 березня 2021 року ВРУ ухвалила проект закону №4667-1 про внесення змін до деяких Законів України щодо присудження наукових ступенів, який також спрямований на боротьбу з плагіатом та недоброчесністю. Наприклад, законопроект каже, що у випадку, якщо в дисертації на присудження доктора філософії виявлено плагіат, то таку дисертацію скасовує Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти та ін.

Народний депутат підтримав ухвалення ініціативи.