Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова зобов'язалася, відповідно до меморандуму партії, добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення принципів Меморандуму

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язалася добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/620209158485087
  • 1
  • 1
  • 1

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", тому що Венедіктова порушила 2 пункта Меморандуму:

1) була відсутня на одному з голосувань за законопроекти, що стосувався виконання пунктів партійної програми "Слуги народу", на голосуванні за один із прийнятих законопроектів

№ 1061.

Таким чином, виходить, що нею був порушений один з пунктів Меморандуму щодо "голосування за законопроекти, передбачені програмою партії".

Слід зазначити, що заява про складення депутатських повноважень Венедіктовою була написала добровільно з інших причин: призначення на нову посаду - тимчасово виконуючою обов’язки Директора Державного бюро розслідувань.

14 січня 2019 року народні депутати України проголосували та прийняли проект Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Венедіктової І.В.

Нагадаємо, що 2 січня Ірина Венедіктова написала заяву про складення депутатських повноважень до Верховної Ради України на виконання Указу Президента України від 27.12.2019 № 961/2019 про призначення тимчасово виконуючою обов’язки Директора Державного бюро розслідувань Венедіктової Ірини Валентинівни.

2) А також, був порушений 2-й пункт Меморандуму в тому, що за період з 29.08.2019 по 14.01.2020 років депутат 1 раз була відсутня на засіданні парламенту без поважних причин, чому свідчить відповідь Апарату ВРУ. Венедіктова була відсутня на вечірньому пленарному засіданні 20 вересня 2019 року.

Це порушує пункт про те, що "депутат, зобов'язався бути на всіх пленарних засіданнях ВРУ, засіданнях комітетів, комісій"- Венедіктова порушила це.