Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Чорний зобов'язався, відповідно до меморандуму партії, підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язався підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • Меморандум про відповідальність народного депутата від партії
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10265

Результат

За час роботи ВРУ IX скликання депутати від фракції «Слуга народу» підтримали ухвалення низки законодавчих ініціатив, які позитивно впливають на реалізацію передвиборчої програми партії 2019 року.

Наприклад, були виконані такі пункти програми, як: впровадження контролю за будівництвом та ремонтом доріг, позбавлення правоохоронних органів функцій, які дозволяють втручатися в роботу бізнесу, запровадження винагороди для громадян за викривання корупції, конфіскація майна за корупційні правопорушення, легалізація капіталів некорупційного походження за пільговою ставкою, обмеження недоторканності народних депутатів, запровадження пропорційної схеми виборів до ВРУ за відкритими списками, перезавантаження ВККС та ВРП, повернення відповідальності за незаконне збагачення, реформування ДФС, перезавантаження роботи прокуратури, переведення державних послуг в онлайн.

«Слово і діло» системно дослідило голосування нардепів у ВРУ за відповідні проєкти законів, які безпосередньо впливають на виконання передвиборчої програми.

Відповідно до аналізу, народний депутат проголосував "проти" законопроєкту про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї (№4335). Був відсутній під час голосування за проект Закону про Державний бюджет України на 2021 рік (№4000). А також не голосував за низку законопроєктів, зокрема:

- проект Закону про Бюро економічної безпеки України (№3087-д);

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів (№1031).

Тому ми вважаємо, що народний депутат не дотримався пункту Меморандуму 2019 року партії «Слуга народу» в частині зобов’язання підтримувати всі законопроєкти, передбачені передвиборчою програмою, і обіцянка отримує статус «не виконано».