Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бородянський пообіцяв ініціювати мораторій на будь-яке будівництво в містах, які не створили історико-архітектурні опорні плани

1 грудня 2019 року міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що ініціюватиме мораторій на будь-яке будівництво в містах, які не створили історико-архітектурні опорні плани.
Не виконано
Сказано 1 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/627790.html
  • Лист Міністерства культури та інформаційної політики України від 24 липня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що у період з 2 грудня 2019 року по 4 березня 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту та міністр відповідної державної структури Володимир Бородянський не ініціювали мораторій на будь-яке будівництво в містах, які не створили історико-архітектурні опорні плани, обіцянка отримала статус "не виконано".

Відповідно до листа Міністерства культури та інформаційної політики від 24 липня 2020 року, відповідне міністерство на виконання доручення Прем'єр-міністра від 18 листопада 2019 року розробило проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження традиційного характеру середовища та протидії хаотичній забудові". Законодавча ініціатива спрямована на врегулювання питань забудови історично населених місць, підвищення відповідальності за порушення у сфері культурної спадщини та покращення послуг у сфері охорони культурної спадщини. Відповідний законопроєкт знаходиться на погодженні міністерств та Всеукраїнських асоціацій міст, сільських та селищних рад в Україні.

Окремих дій щодо встановлення мораторію на будь-яке будівництво в містах, які не створили історико-архітектурні опорні плани, з боку міністерства чи екс-міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського не здійснювалось.