Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій запевнив, що не буде купувати локомотиви та вагони в Росії

30 листопада 2019 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що не буде купувати локомотиви та вагони в Росії.
Виконано
Сказано 30 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://glavcom.ua/economics/finances/ministr-infrastrukturi-ukrajini-poobicyav-ne-kupuvati-vagoni-u-rosiyan-643487.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-vstanoviv-zaboronu-na-vvezennya-zaliznichnih-vagoniv-rezidentiv-ta-zaliznichnoyi-administraciyi-rf-vladislav-kriklij
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmini-do-postanovi-646

Результат

15 липня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1147”. Відповідний документ встановлює заборону до 31.12.20 на ввезення на митну територію України залізничних вагонів, попередніми власниками яких були підприємства-резиденти Російської Федерації, або вони були приписані до залізничної адміністрації РФ. Але це про вагони.

Через понад рік після виголошення обіцянки міністр інфраструктури поінформував редакцію про те, що такі закупівлі на урядовому рівні неможливі. Обіцянці присвоєно статус «виконано».

Але усе-таки, редакція продовжуватиме слідкувати за дотриманням цієї обіцянки у майбутньому та залишає за собою право на розширення рецензії та зміну статусу.