Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв забезпечити проведення демонополізації спиртової галузі

3 грудня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв забезпечити проведення демонополізації спиртової галузі. Уряд введе максимально жорсткі ліцензійні умови, будуть прийняті прозорі механізми контролю за виробництвом спирту. Спиртзаводи планується направляти на приватизацію.
Не виконано
Сказано 3 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://t.me/PMHoncharuk/132
  • https://program.kmu.gov.ua/report/program-execution/2019
  • https://www.slovoidilo.ua/2020/03/04/novyna/polityka/rada-vidpravyla-vidstavku-kabmin-honcharuka
  • http://ukrspirt.com/news/novini_pidpriemstva/pershi_zavodi_dp__ukrspirt__peredadut_do_fondu_derzhmajna_vzhe_u_travni.html

Результат

Відповідно до звіту уряду від 14 лютого, демонополізація спиртової галузі триває. Створено усі законодавчі передумови для демонополізації спиртової галузі, що сприятиме приватизації спиртових заводів. В рамках передприватизаційних заходів проводиться комплексний технічний та фінансовий аудит державних спиртових заводів. «Укрспирт» та спиртзаводи поки не передали на приватизацію, і відповідно нова система контролю за приватизованими підприємствами – не запрацювала.

3 березня прем'єр Гончарук подав в Раду заяву про відставку «за власним бажанням». 4 березня 2020 року Рада відправила Кабмін Гончарука у відставку. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».