Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв у 2020 році апробувати проєкт "e-vote" у певному регіоні та виборчій дільниці під час проведення місцевих виборів

29 листопада 2019 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що у 2020 році апробує проєкт "e-vote" у певному регіоні та виборчій дільниці під час проведення місцевих виборів.
Не виконано
Сказано 29 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2019/11/29/443401_mihail_fedorov_ya_uveren_100.html
  • Лист Міністерства цифрової трансформації України від 18 грудня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що під час проведення місцевих виборів у 2020 році апробації проєкту "e-vote" у певному регіоні та виборчій дільниці не відбулось, обіцянка отримала статус "не виконано".

Відповідно до листа Міністерства цифрової трансформації України від 18 грудня 2020 року, інформація щодо застосування проєкту "e-vote"у певному регіоні та виборчій дільниці під час проведення місцевих виборів у Мінцифри відсутня. Водночас було зазначено про те, що 17 березня 2020 року Голова Центральної виборчої комісії видав розпорядження № 16 за яким відбулось формування робочої групи із впровадження новітніх інформаційних технологій у виборчий процес загальнодержавних виборів та місцевих виборів. Завдання відповідної групи полягає у вивченні питань щодо необхідного організаційного, правового, кадрового, фінансового та матеріально-технічного забезпечення таких новацій, підготовка пропозицій, спрямованих на забезпечення повної автоматизації заходів, що здійснюються під час усіх етапів виборчого процесу відповідних виборів. До складу робочої групи увійшли, серед іншого, члени ЦВК, працівники Секретаріату ЦВК та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, експерти міжнародних організацій з питань виборчого процесу та технологій, представники Мінцифри. В рамках засідань робочої групи вивчається можливість технічної реалізації процедури дистанційного електронного голосування з урахуванням питань попередження потенційних кібератак, забезпечення надійного механізму ідентифікації виборів, особистого голосування та таємниці голосування.

Станом на поточну дату лише вивчається можливість проведення виборів в електронному форматі. Вищезазначена робоча група не розглядала можливість апробації проєкту "e-vote" у певному регіоні та виборчій дільниці під час проведення місцевих виборів у 2020 році.