Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв впродовж місяця представити мерам та головам ОДА програму будівництва житла для переселенців та ветеранів ООС

12 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв впродовж місяця представити мерам та головам ОДА програму будівництва житла для переселенців та ветеранів ООС.
Не виконано
Сказано 12 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/zelenskiy-anonsiroval-programmu-stroitelstva-1576185892.html
  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-shob-realizuvati-zhitlovi-programi-dlya-59073
  • https://www.president.gov.ua/documents/8372019-30389
  • Лист Мінветеранів
  • https://dnews.dn.ua/news/741719
  • https://www.president.gov.ua/documents/8372019-30389
  • https://mva.gov.ua/ua/npa/koncepciya-derzhavnoyi-cilovoyi-programi-zabezpechennya-realizaciyi-prava-na-zhitlo
  • https://mva.gov.ua/ua/npa/koncepciya-derzhavnoyi-cilovoyi-programi-zabezpechennya-realizaciyi-prava-na-zhitlo
  • https://mva.gov.ua/ua/npa/koncepciya-derzhavnoyi-cilovoyi-programi-zabezpechennya-realizaciyi-prava-na-zhitlo
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/642181.html

Результат

Нагадаємо, Указом Президента України №837/2019 від 8 листопада 2019 року (пункт 9-а) Кабміну було доручено до 31 грудня 2019 року розробити державну цільову програму (!) забезпечення житлом осіб, які брали участь в антитерористичній операції та здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також внутрішньо переміщених осіб за принципом державно-приватного партнерства, пільгового кредитування.

Відповідно до інформації сайту Мінветеранів, на виконання цього указу 24 грудня було опубліковано лише Концепцію Державної цільової програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та внутрішньо переміщених осіб на 2020-2025 роки. Відповідну концепцію було схвалено розпорядженням уряду наприкінці лютого 2020 року.

Окрім того, уряд доручив цим розпорядженням профільному міністерству разом з іншими ЦОВВ, обласними, Київською міською держадміністраціями, органами місцевого самоврядування (за згодою), а також міжнародними та національними організаціями (за згодою) розробити та подати у шестимісячний строк Кабміну проєкт Державної цільової програми відповідно до якого буде реалізована Концепція. Цю інформацію підтвердив і заступник профільного міністра на одному з телеканалів у лютому 2020 року.

Станом на середину березня профільне міністерство так і не надало необхідних роз'яснень на запит редакції «Слово і Діло».

Враховуючи те, що впродовж місяця було представлено лише проєкт Концепції програми, обіцянці присвоєно статус «не виконано».