Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Камельчук пообіцяв, що в м. Червоноград буде встановлена станція знезалізнення води

16 грудня 2019 року народний депутат України пообіцяв, що до кінця 2020 року в місті Червоноград буде встановлена станція знезалізнення води. Камельчук: "Ми зараз з колегами з відповідних комітетів проконтролювали, відповідно з міністерством проконтролювали, з Мінфіном, Мінекоенерго та іншими можливість виділення цієї статті бюджету для станції знезалізнення для міста Червонограда. Тому ця станція буде встановлена. Я навіть спілкуюся з тими людьми, які мають встановлювати це обладнання і буду контролювати даний процес, щоб все відбулося прозоро. Гроші ми побачили, що будуть , станція буде встановлена. Якщо цього буде недостатньо, ми будем покращувати ще якісь елементи". Ведучий: "Але знову ж таки, коли?" Камельчук: "Коли це буде можливо? Давайте так, щоб було чітко зрозуміло. Спочатку повинні надійти кошти на бюджет, закуплене бути обладнання, коли я буду знати термін встановлення інсталяції та всіх відповідних перевірок, тоді зможу вам чітко відповісти. Думаю в наступному році це точно має бути зроблено". (відео 20:06 - 21:28)
Виконано
Сказано 16 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=l3uzz4wQdfU
  • https://www.facebook.com/kamelchuk/posts/10219147356688796
  • Відповідь на запит
  • Відповідь народного депутата
  • https://www.smartnews.com.ua/cherez-10-dniv-v-chervonogradi-zapraczyuye-stancziya-znezaliznennya-vody/

Результат

Юрій Кмельчук проінформував на своїй сторінці у Facebook, що станом на 6 травня 2020 року дозвіл на будівництво станції знезалізнення води в місті Червоноград отримано, а також розпочато будівельні роботи.

У відповіді на запит Червоноградська міська рада повідомляє, що готовність об'єкту "Реконструкція Бурдюзького водозабору з встановленням обеззалізнюючих установок (с.Бендюга Сокальського району) Коригування" станом на 22 грудня 2020 року становить 95%. Об'єкт не було введено в експлуатацію через недостатнє фінансування.

Народний депутат підтвердив дану інформацію у повідомленнях в Facebook, а також додав, що строки встановлення станції знезалізнення води були зміщені через перероблення проекту у зв'язку зі смертю проектанта.

Обіцянка вважається виконаною, оскільки як повідомляють місцеві ЗМІ станом на вересень 2021 року станція знаходиться на фінальному етапі встановлення, де вже відбуваються тестувальні випробування обладнання.