Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Палиця пообіцяв, що "За майбутнє" не буде голосувати за запровадження ринку землі

4 грудня 2019 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв що депутатська група "За майбутнє" не буде голосувати за запровадження ринку землі. "Тому я хочу сказати, "За майбутнє" не голосувала в першому читанні, не буде голосувати в другому читанні", - заявив він (відео 16:12 онлайн).
Виконано
Сказано 4 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=zyHY0kvNlYU
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095
  • https://www.youtube.com/watch?v=MZugM1Ye_FE

Результат

6 лютого 2020 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв не голосувати за ринок землі, аргументуючи тим, що без народного референдуму депутати не мають права обговорювати це питання.

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. "За майбутнє" в більшості від свого складу була відсутня під час голосування. Обіцянка отримує статус "виконано".

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам, та державі. До 1 січня 2024 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га. До 1 січня 2030 року ціна земельної ділянки не може бути меншою її нормативної грошової оцінки, а розрахуватися за куплену земельну ділянку можна буде тільки в безготівковій формі.