Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський планує забезпечити будівництво військових кораблів класу корвет

20 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що планує будувати військові кораблі класу корвет. «Ми плануємо будувати корвети. Є план, але ви ж знаєте, що будь-який план повинен підтримуватися реальними термінами і бюджетом», – заявив Зеленський (відео 48:13).
Виконано
Сказано 20 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/qKIkmkEl8Jc?t=2894
  • https://www.radiosvoboda.org/a/turecki-korvety-dlya-ukrainy/31399380.html
  • https://mil.in.ua/uk/news/ukrayina-pidpysala-z-turechchynoyu-ramkovu-ugodu-na-budivnytstvo-dvoh-korvetiv/
  • https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA/posts/3704634149599063
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/90704.html

Результат

Як відомо, у грудні 2020 року Україна (Міноборони) та Туреччина (турецькі компанії) підписали угоди про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України. «Це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України», – повідомили в міністерстві. Станом на липень 2021 року, перший корпус корвета вже закладений в Туреччині. Витрати на придбання одного корвета, постачання якого відбудеться у наступних бюджетних періодах, фінансується у 2021 році на суму в 3,8 млрд гривень.

Враховуючи те, що станом на середину каденції президента Зеленського було забезпечено відновлення будівництва військових кораблів класу корвет, обіцянці присвоєно статус «виконано». Державні випробування корвета, який зможе знищувати кораблі, бойові літаки і підводні човни супротивника повинні почати в 2023 році – редакція продовжує слідкувати і за цією обіцянкою.