Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв звернутись до РФ з вимогою повернення обладнання та озброєння військових катерів «Бердянськ» і «Нікополь»

20 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв звернутись до РФ з вимогою повернення обладнання та озброєння повернутих катерів «Бердянськ» і «Нікополь», буксира «Яни Капу». «Те що ми побачили, дійсно не вистачає і обладнання частково, і частини озброєння. Я побачив стан, буде розслідування. Ми обов’язково звернемось до російської сторони, щоб нам повернули все, що там є», – заявив Зеленський (відео 39:46).
Виконано
Сказано 20 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/qKIkmkEl8Jc?t=2387
  • https://digitallibrary.un.org/record/3837519?ln=en
  • https://undocs.org/ru/A/RES/74/17

Результат

Станом на початок травня редакція аналітичного порталу так і не отримала відповіді МЗС на запит №47 від 20 березня 2020 року. Тому верифікацію було здійснено з використанням інформації ООН.

Відповідно до Резолюції, ухваленої Генеральною Асамблеєю 9 грудня 2019 року, ініційованої зокрема і Україною, «Проблема милитаризации Автономной Республики Крым и города Севастополь, Украина, а также районов Черного и Азовского морей» (рос. оригінал), Генеральна Асамблея закликає Російську Федерацію без будь-яких умов і невідкладно повернути Україні все майно і зброю, вилучене зі звільнених кораблів «Бердянськ» і «Нікополь» і буксира «Яни Капу».

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».