Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв написати заяву до правоохоронних органів, щоб ініціювати розслідування щодо підозр до Романа Труби

21 листопада 2019 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв написати заяву в правоохоронні органи, щоб ініціювати розслідування щодо підозр до Романа Труби. "Дуже легко це зробити. От ви зараз, Юрій, я вважаю, головний в цьому питанні... робите по плівкам про "Трубу прорвало" в ЗМІ матеріал. Потім, я вам даю телефон свого помічника і я пишу від свого ім'я на правоохоронні органи: згідно повідомлень в ЗМІ і запитом журналіста Юрія прошу вас почати розслідування цього питання щодо... Я готовий, зараз публічно це вам кажу", - заявив він (відео 22:05-22:55).
Не виконано
Сказано 21 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=T0s78Oce2zk
  • Лист керівника управління зовнішньої комунікації НАБУ
  • Лист Генеральної прокуратури України

Результат

Станом на 16 грудня 2019 року народний до НАБУ не надходило звернень від депутата стосовно розслідування щодо підозр до Романа Труби.

Станом на 20 грудня 2019 року звернень від народного депутата щодо розслідування стосовно директора ДБР Романа Труби не надходило.

Враховуючи те, що НАБУ та ДРБ не отримували звернень від народного депутата, а сам народний депутат не надав інформацію на запит щодо цієї заяви, обіцянка отримує статус "не виконано".