Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв продовжити гармонізацію українського законодавства з європейським

29 жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв продовжити гармонізацію українського законодавства з європейським. «Ми продовжимо євроінтеграцію і гармонізацію українського законодавства з європейським», – заявив Зеленський (відео 13:54).
Виконано
Сказано 29 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/efw-7PVTv3g?t=834
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/52365.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-ukrayini-pidbiv-pidsumki-6-rokiv-vikonannya-ugodi-pro-asociaciyu-mizh-ukrayinoyu-ta-yes
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-ukrayini-pidbiv-pidsumki-6-rokiv-vikonannya-ugodi-pro-asociaciyu-mizh-ukrayinoyu-ta-yes

Результат

В рамках перших двох років каденції президента Зеленського Рада забезпечувала продовження гармонізації українського законодавства з європейським. Наприкінці червня 2021 року уряд підбив підсумки 6 років виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Було наведено звітну інформацію і по окремих роках. Найбільший прогрес досягнуто у наступних секторах Угоди: політичний діалог, національна безпека та оборона (89%), юстиція, свобода, безпека, права людини (86%), зняття технічних бар’єрів у торгівлі (85%), державні закупівлі (85%), гуманітарна політика (84%). При цьому, у 2020 році Україна просунулася в реалізації своїх зобов’язань на 10%. Переважна частина виконаних заходів за рік – це надолуження завдань, які не виконали у попередні роки.

Враховуючи це, обіцянці можна присвоїти статус «виконано».

Редакція продовжує слідкувати за іншою обіцянкою президента – https://www.slovoidilo.ua/promise/52365.html: «зробити все для того, щоб Україна виконала вимоги щодо членства в ЄС», «забезпечити повноцінну інтеграцію України до співдружності європейських країн».