Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв ініціювати виключення Анни Скороход зі складу фракції

14 листопада 2019 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв ініціювати виключення Анни Скороход зі складу фракції. "Є конкретна проблема - ми зараз з нею будемо працювати...Щодо самої пані Скороход - я буду виносити особисто рішення про виключення її з фракції", - заявив він (онлайн-трансляція).
Виконано
Сказано 14 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=nvGDS3JwTww
  • https://www.youtube.com/watch?v=_jSclmME42I
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7286.html

Результат

15 листопада 2019 року Давид Арахамія заявив, що щоб виключити депутатів зі складу фракції "Слуга народу" необхідно зібрати підписи членів фракції, а відповідальність за їх виключення взяв на себе він сам особисто, як голова фракції у парламенті. Він наголосив на тому, що вони порушили кодекс поведінки всередині фракції (відео 0:05-1:30).

За регламентом ВРУ "повідомлення про виключення із складу депутатської фракції (депутатської групи) робить головуючий на пленарному засіданні за поданням голови депутатської фракції (депутатської групи)". За даними порталу "рада" станом на 21 листопада Анна Скороод є членом фракції "Слуга народу".

3 грудня 2019 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на засіданні зробив оголошення про виключення з фракції "Слуга народу" народних депутатів України: Анни Скороход та Антона Полякова. Обіцянка отримує статус "виконано".