Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Верланов планує посилити контрольні заходи щодо боротьби з виготовленням та продажем контрафактної продукції та продукції невідомого походження

2 вересня 2019 року голова Державної податкової служби Сергій Верланов заявив, що планує посилити контрольні заходи щодо боротьби з виготовленням та продажем контрафактної продукції та продукції невідомого походження. Мова йде про лікеро-горілчану продукцію.
Виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.epravda.com.ua/publications/2019/09/2/651083/?fbclid=IwAR31bkA9bXbYImNFhBgKudbRabl_XOpoMGwAWl2pExPLcLEo9W46-zjr9do
  • https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/novini/413648.html

Результат

З метою посилення контрольних заходів щодо боротьби з виготовленням та продажем контрафактної продукції та продукції невідомого походження у грудні 2019 року було створено Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної податкової служби України.

Станом на 30.03.2020 індикативні показники з акцизного податку з ЛГП за І квартал вже виконано на 100,9 % (+11,1 млн грн).

«Посилення контролю за виробництвом лікеро-горілчаної продукції плюс системна боротьба з контрафактним алкоголем у роздрібній мережі, яку ми вели протягом останніх трьох місяців, дали результат. Заходи, проведені податковою разом з правоохоронними органами та місцевою владою, призвели до стрімкого збільшення бюджетних надходжень від акцизного податку», – прокоментував досягнення керівник податкової. Обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки Верланова.