Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань бюджету

Пасічний у передвиборчій програмі пообіцяв внести законопроєкт щодо посилення контролю місцевих громад

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Пасічного з обіцянкою внести до Верховної Ради законопроєкт щодо посилення контролю місцевих громад за соціально-економічним розвитком території.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21109.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71358

Результат

9 березня 2021 року Олександр Пасічний, разом з групою народних депутатів, зареєстрував проєкт закону №5220 про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо посилення ролі громад у соціально-економічному розвитку територій.

Законопроєктом передбачається:

1. Закріпити за бюджетами територіальних громад 30 відсотків обсягу ДФРР на реалізацію програм і проектів регіонального розвитку сільських, селищних, міських рад, і передбачити розподіл між бюджетами сільських, селищних, міських територіальних громад пропорційно до площі територіальної громади та кількості сільського населення у такій територіальній громаді з рівною вагою обох цих факторів.

2. Закріпити формульний розподіл між місцевими бюджетами додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Таким чином, Олександр Пасічний виконав пункт передвиборчої програми 2019 року - внести законопроект щодо посилення контролю місцевих громад за соціально-економічним розвитком території.