Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров у програмі обіцяє створити інфраструктуру, яка дозволить українцям масово підвищувати рівень своїх цифрових навичок

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у програмі обіцяє створити інфраструктуру, яка дозволить українцям масово підвищувати рівень своїх цифрових навичок. Для цього уряд планує створити онлайн-платформу дистанційного навчання цифровим навичкам, відкрити доступні офлайн-хаби по всій країні.
Виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainec-akij-hoce-mati-cifrovi-navicki-moze-ih-vilno-nabuti
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://osvita.diia.gov.ua/digigram?gclid=cjwkcaian7l-brbbeiwal9utko88s1xtprosqnerthhms-2a7vabjwxzstekobewuw0ch6r27qmdnrocduuqavd_bwe
  • https://osvita.diia.gov.ua/hubs

Результат

Станом на початок грудня 2020 року функціонує онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта», де українці можуть перевірити та підвищити рівень цифрової грамотності. Також за 2020 рік вдалося значно розширити мережу хабів цифрової освіти – це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до платформи «Дія.Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Це – бібліотеки, школи, університети, компанії і приватний сектор, IT-організації, ЦНАПи, громадські організації. Деякі хаби передбачають можливість отримати консультації та допомогу в навчанні з боку працівників – про це необхідно уточнювати в конкретному хабі.

З розташуванням мережі хабів можна ознайомитись за наступним посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/hubs.

Враховуючи те, що уряд створив інфраструктуру, яка дозволяє українцям масово підвищувати рівень своїх цифрових навичок: створено онлайн-платформу дистанційного навчання цифровим навичкам, відкрито доступні офлайн-хаби по всій країні – кількість яких може розширюватись (!), обіцянці присвоєно статус «виконано».