Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бабак у програмі обіцяє створити умови для розвитку підприємств житлово-комунального господарства

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак у програмі обіцяє, що для безперебійного отримання споживачами якісних комунальних послуг уряд створить умови для розвитку підприємств житлово-комунального господарства (допомога у підвищенні спроможності, доступ до фінансових ресурсів тощо), надасть їм можливість приймати рішення в межах укладених ними договорів (з особливостями для територій, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, – там уряд буде працювати з військово-цивільними адміністраціями).
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainci-otrimuut-akisni-komunalni-poslugi
  • https://www.facebook.com/PMHoncharuk/photos/a.122337865812800/189350165778236/?type=3&theater
  • http://www.minregion.gov.ua/press/news/alona-babak-prezentuvala-proekt-strategiyi-komunikatsiyi-u-sferi-zhkg/
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainci-otrimuut-akisni-komunalni-poslugi

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту "Програма діяльності Кабінету Міністрів України", який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 4 лютого 2020 року, розробити та прийняти проєкт наказу Мінрегіону "Комунікаційна стратегія реформи житлово-комунального господарства" передбачено у період з листопада 2019 року до кінця грудня 2019 року. Станом на початок 2020 року відповідну стратегію створено.

До початку 2021 року Мінрегіон мав впровадити План заходів з реалізації Комунікаційної стратегії реформи житлово-комунального господарства.

В цілому, проведення реформи регулювання діяльності підприємств у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення передбачено здійснити у 2020 році.

Нагадаємо, що у тексті програмного документа діяльності уряду, який Рада ухвалила 04.10.2019, будь-які терміни щодо цього зобов'язання – відсутні, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки міністра Альони Бабак «за власним бажанням».