Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський заявив, що підтримуватиме зняття недоторканості з будь-якого депутата обома руками

24 жовтня 2019 року народний депутат України заявив, що підтримуватиме зняття недоторканості з будь-якого депутата обома руками. "Про "посадки" це до Арахамії. Він фракцією керує. І коли скаже знімати з когось недоторканість - я от весь цілий і 2 руками за. Хоть з нашої, хоть не з нашої фракції" (відео 1:00:50-1:01:10).
Виконано
Сказано 24 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=k7jWlFhxBPo
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1408
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1409
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1410

Результат

31 жовтня 2019 року у ВРУ відбулось голосування про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича. Олександ Дубінський голосував "за". Варто зазначити, що про надання згоди на затримання та про надання згоди на обрання запобіжного заходу стосовно Дубневича він "не голосував".

Прийняття законопроектів №7203 та №2237 змінили статус народного депутата, частково позбавивши його недоторканості. Генеральний прокурор України втрачає функцію винесення на розгляд Парламенту подання на зняття депутатської недоторканості. Закон набуває чинності з 1 січня 2020 року. Оскільки 20 грудня 2019 року відбулось останнє пленарне засідання ВРУ у 2019 році, депутати втратили можливість голосувати подання Генерального прокурора щодо зняття недоторканості. Враховуючи те, що Олександр Дубінський обіцяв підтримуватиме зняття недоторканості з будь-якого депутата обіцянка отримує статус "виконано" по факту єдиного голосування.