Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев пообіцяв, що лотереї зникнуть з вулиць міст

15 жовтня 2019 року народний депутат України Данило Гетманцев пообіцяв, що лотереї зникнуть з вулиць міст. Ведуча: "Зовні, ми як це побачимо? Тобто, усі ці "Космолоти" і решта лотерей, які просто в спальних районах, принаймні, просто заполонили місто, і не лише Київ, а й інші великі міста, вони зникнуть?" Гетманцев: "Так, вони зникнуть" (відео 23:31 - 23:50).
Виконано
Сказано 15 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EC4xmzC9rR4
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2395
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-protidiyu-gralnom1325mu-biznesu
  • https://www.youtube.com/watch?v=btPV3j0e1GE&feature=youtu.be
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67682
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/768-IX#Text

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки в кінцевому варіанті тексту законопроекту містяться норми, які посприяли тому, щоб лотереї зникли з вулиць міст. Народний депутат голосував "за".

19 грудня 2019 року Верховна Рада України не проголосувала в першому читання за законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№2285-д) та ухвалила рішення про направлення даного законопроекту на повторне друге читання. Даний законопроект передбачає легалізацію грального бізнесу, а саме створення сучасної та ефективної нормативно-правової бази у сфері регулювання відносин з організації та проведення азартних ігор, що базуватиметься на комплексному та системному підході їх регулювання. Народний депутат не голосував за даний законопроект.

20 грудня 2019 року Кабінет Міністрів України видав розпорядження про протидію гральному бізнесу, який передбачає забезпечення заходів до припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України “Про заборону грального бізнесу в Україні”.

20 грудня 2019 року народний депутат України Данило Гетманцев запевнив, що з вулиць міста приберуть всі гральні автомати. "Я переконаний в тому, що ми збільшимо ці вимоги і зробимо таким чином аби на вулицях не було гральних автоматів взагалі", - (відео 3:44:37 - 3:44:46).

11 серпня 2020 року Президент підписав ухвалений ВРУ законопроект №2285-д про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". Стаття 26 Закону України містить норми щодо розташування гральних закладів у готелях. Частиною 4 статті 38 ЗУ забороняється розташовувати зали гральних автоматів:

1) безпосередньо у приміщеннях, в яких розміщено органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування;

2) ближче, ніж за 500 (п’ятсот) метрів до дошкільних закладів освіти, закладів загальної середньої освіти, позашкільної, спеціалізованої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти;

3) безпосередньо у приміщеннях культових будівель та споруд, а також приміщеннях, що належать релігійним організаціям;

4) у приміщеннях, що належать до житлового фонду, або інших приміщеннях жилих будинків, у тому числі багатоквартирних;

5) в об’єктах незавершеного будівництва, кіосках, навісах і пересувних малих архітектурних формах, інших тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності;

6) у населених пунктах з населенням менше 10 000 (десять тисяч) осіб.