Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Приходько у передвиборчій програмі пообіцяв розробити законопроект щодо імпічменту Президента України

21 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Бориса Приходька з обіцянкою розробити законопроект, що в усьому світі називається процедурою «recall» - відкликання: імпічмент Президента України.
Не виконано
Сказано 21 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17288.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66240

Результат

10 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла законопроект Президента Володимира Зеленського про імпічмент № 1012. Враховуючи те, що законопроект про імпічмент Борис Приходько до Верховної Ради не подавав , а відповідний законопроект був прийнятий та не підтриманий народним депутатом, обіцянка отримує статус "Не виконано".

Згідно законопроекту йдеться, що рішення про звинувачення президента України ВР приймає при наявності підстав і не менше ніж 300 голосів. Після цього рішення перевіряє Конституційний Суд. Він надає раді Висновок відносно дотримання конституційної процедури розслідування та розгляду справи про імпічмент. Ухвалення законопроекту має забезпечити фактично реалізацію Конституції відносно імпічменту. Документ визначить склад тимчасової слідчої комісії, статус спеціального прокурора та спеціальних слідчих, які будуть вести розслідування.