Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правової політики

Стефанчук у передвиборчій програмі пообіцяв внести до ВР законопроект про захист прав інтелектуальної власності

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була опублікована передвиборча програма Стефанчука Миколи з обіцянкою внести до ВР законопроект про захист прав інтелектуальної власності, що дозволить дієво захистити власників авторських прав та забезпечить розвиток української науки та культури.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21133.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=66712
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67060

Результат

3 вересня 2019 року в парламенті ухвалили проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності 1056-1 авторства Миколи Стефанчука. Метою законопроекту є забезпечення додаткових гарантій захисту права власності в Україні. Це досягається шляхом внесення змін до низки законодавчих актів, які містять застаріле та неефективне регулювання.

Обіцянка отримує статус "виконано".

А також, пізніже 10 жовтня 2019 року Стефанчук зареєстрував законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності № 2255, який зараз знаходиться на розгляді в профільному комітеті ВРУ.

Проектом Закону пропонується запровадити дворівневу систему державного управління сферою інтелектуальної власності, за якої:

- Мінекономіки забезпечуватиме формування та реалізуватиме державну політику в сфері інтелектуальної власності;

- Національний орган інтелектуальної власності (НОІВ) виконуватиме окремі публічні функції (владні повноваження) з реалізації державної політики (видача охоронних документів (патентів, свідоцтв) на об’єкти права інтелектуальної власності);

- НОІВ функціонуватиме як юридична особа публічного права (державна організація) та належатиме до сфери управління Мінекономіки.