Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв, що монополію у сфері оцінки майна ліквідують з 1 січня 2019 року

24 жовтня 2019 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв, що з 1 січня 2019 року монополію у сфері оцінки майна ліквідують. "Давайте побачимо чим все закінчиться. Ми зі свого боку, як фракція "Слуга Народу" обіцяємо нашим виборцям, що до 1 січня не буде ніяких площадок існувати. Ця монополія не буде взагалі ніяких прокладок", - заявив він (відео 2:06:20-2:06:36). Додамо, що наразі зареєстровано 2 законопроекти: №2047, який дозволив би ліквідувати монополію та альтернативний законопроект №2047-1, що дозволяє її зберегти.
Виконано
Сказано 24 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1bs6vgD1PQU
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2011

Результат

5 грудня 2019 року було прийнято проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна (№2047-д) - у другому читанні та в цілому. Арахамія підтримав даний законопроект.

Обіцянка отримує статус "виконано", тому що вказаний документ передбачає ліквідацію з 1 січня 2019 року монополію у сфері оцінки майна.

Законопроект розроблено з метою спрощення процедури оцінки нерухомих об’єктів шляхом ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та припинення здирництва коштів з оцінювачів та нотаріусів на користь приватних структур за користування належної державі Єдиною базою даних звітів про оцінку, а також запровадження нового альтернативного спрощеного способу оцінки об’єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.