Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Холодницький пообіцяв робити все, щоб підозрювані у виведенні грошей із державного концерну «Укроборонпром» отримали вироки

30 травня 2019 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ Назар Холодницький пообіцяв робити все, щоб підозрювані у виведенні грошей із державного концерну «Укроборонпром» отримали вироки. Мова йде про так звану «справу Гладковського». «Буду робити все, щоб вона дійшла не тільки до суду, а й до вироку», – заявив Холодницький (відео 1:15:59).
Архів
Сказано 30 травня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kb_c7zFsNts?t=4559
  • Лист Офісу ГПУ від 6 жовтня 2020 року
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/666591.html

Результат

У червні 2020 року стало відомо, що САП і НАБУ завершили слідство у справі про обвинувачення екс-першого заступника секретаря РНБО в завданні збитків на 17,4 млн грн. Матеріали кримінального провадження відкрито підозрюваним і їхнім захисникам для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Станом на день відставки Холодницького, з власної ініціативи, вироку суду у цій справі так і не було, а тому робити висновок, що «зроблено все» – передчасно. Однак, через відсутність конкретики щодо того, як відбуватиметься «досягнення вироку в суді» та незалежність судової влади, публікацію перенесено в розділ «архів».