Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє запровадити методи, спрямовані на протидію зловживанню повноваженнями та ресурсами під час використання бюджету

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє запровадити методи, спрямовані на результативну протидію зловживанню повноваженнями та ресурсами під час підготовки та застосування сил оборони та використання бюджету для закупівель озброєння та військової техніки, реалізації інфраструктурних об'єктів та державних закупівель матеріальних цінностей за всіма логістичними класами постачання в інтересах військ (сил).
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/riven-korupcii-v-silah-oboroni-suttevo-znizeno
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/riven-korupcii-v-silah-oboroni-suttevo-znizeno

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, забезпечити прозоре та конкурентне використання бюджетних коштів призначених на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання, передбачено до 2021 року.

Запровадження системи низового моніторингу та використання та/або запровадження електронної системи (Майно, Житло тощо) для підвищення прозорості, підзвітності і ефективності в питаннях інфраструктури, черг на житло та закупівельних процедур – віднесено до подальших запланованих дій.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося запровадити методи, спрямовані на протидію зловживанню повноваженнями та ресурсами під час використання бюджету, тому обіцянка «не виконана».