Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій у програмі обіцяє привести систему державного регулювання в авіаційній галузі у відповідність з міжнародними стандартами

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у програмі обіцяє привести систему державного регулювання в авіаційній галузі у відповідність з міжнародними стандартами.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainci-castise-i-desevse-koristuutsa-aviatransportom
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/news/pidvishchuyemo-bezpeku-ukrayinskoyi-aviaciyi-mininfrastrukturi
  • Інформація МІУ від вересня 2020 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69180

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, за 6 місяців систему державного регулювання в авіаційній галузі не приведено у відповідність з міжнародними стандартами.

Законопроект щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України уряд ухвалив лише в червні 2020 року. Він покликаний впровадити в українське законодавство нормативно-технічні документи Європейського агентства з безпеки польотів (EASA), що містять стандарти та вимоги для сертифікації, нагляду та експлуатації повітряних суден.

Владислав Криклій був перепризначений в уряд Дениса Шмигаля. В новій програмі (розділ "Мінінфраструктури") обіцянка не збережена.

На початку вересня 2020 року в Мінінфраструктури повідомили редакції аналітичного порталу про те, що виконання обіцянки триває.

В середині травня 2021 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій написав заяву на звільнення. Станом на цей час урядовий законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України» (№ 3683 від 18.06.2020) не був ухвалений. Ухвалення в першому читанні відбулось в червні 2021 року, після звільнення міністра. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».