Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій у програмі обіцяє удосконалити системи реагування на забруднення морських вод

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у програмі обіцяє удосконалити системи реагування на забруднення морських вод.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainskij-pasazir-ta-biznes-mae-dostup-do-vodnogo-transportu-perevezen-rickou-ta-morem
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainskij-pasazir-ta-biznes-mae-dostup-do-vodnogo-transportu-perevezen-rickou-ta-morem
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3051927-tanker-delfi-zmozut-pribrati-z-plazu-ne-ranise-veresna.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Інформація МІУ від вересня 2020 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/321-2021-%D1%80#Text

Результат

Владислав Криклій був перепризначений в уряд Дениса Шмигаля. В новій програмі (розділ "Мінінфраструктури") обіцянка не збережена.

На початку вересня 2020 року в Мінінфраструктури повідомили редакції аналітичного порталу про те, що виконання обіцянки триває.

В середині травня 2021 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій написав заяву на звільнення. Нагадаємо, що 7 квітня 2021 року уряд затвердив План заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Планом передбачено, що з метою удосконалення системи реагування на забруднення морських вод, у 2022 році відповідальні органи, зокрема Мінінфраструктури, мають подати в Кабмін законопроєкт щодо внесення змін до Закону України «Про морські порти України», що стосуються обов’язків морських портів і морських терміналів забезпечувати приймання з суден суднових відходів і залишків вантажу відповідно до міжнародних зобов’язань України. Враховуючи, що цього не було зроблено у період перебування Криклія на посаді міністра, обіцянці присвоєно статус «не виконано».